Absolute must als je in Andalusië bent: Caminito Del Rey

Ik ben geen avontuurlijke klimmer of fervente wandelaar, maar Andalusië heeft prachtige natuur die je absoluut te voet moet verkennen. Er zijn massa’s wandelingen te ontdekken, maar doe je er maar één en heb je ’t graag spectaculair, dan moet je gewoon naar Caminito Del Rey!

Caminito Del Rey (vertaald: het weggetje van de koning) had tot voor kort een kwalijke reputatie. Het wandelpad werd namelijk ‘het gevaarlijkste pad ter wereld’ genoemd en niet volledig onterecht. Er vielen in het verleden meerdere doden, omdat het weggetje langs de hoge, steile kliffen in erbarmelijke staat was. Maar een aantal jaar geleden begon de restauratie en sinds een jaar of vier is Caminito weer (helemaal veilig) open voor het publiek!

Een van de indrukwekkende uitzichten tijdens de wandeling,
links bovenaan op de foto zie je het wandelpad!

Caminito Del Rey biedt je een prachtige wandeling van ongeveer 5km. Het is zeker geen zware, angstaanjagende wandeling, maar bereid je toch voor op wat klim- en daalwerk, stevige hoogtes (don’t look down of net wel: living on the edge!) en smallere stukken. De minimumleeftijd is 8 jaar, dus voor kleine kinderen is het sowieso niet geschikt. De rotswanden zijn impressionant en om je hoofd helemaal te doen tollen, heb je op bepaalde plekken zelfs een glazen vloer!

Haal dus de avontuurlijke ‘koning’ in jezelf naar boven en laat mensen na afloop weten dat jij het ‘gevaarlijkste wandelpad ter wereld’ hebt beklommen! Het is ons geheimpje dat dat eigenlijk niet meer zo is 😉

Ja hoor, dit bruggetje moet je over 🙂

Praktisch: Tickets (€10) koop je best hier op voorhand online, al zijn er aan de inkom ook nog elke dag tickets beschikbaar. Of je er te pakken krijgt en de eventuele wachttijd hangt af van de drukte en naar verluidt kan dat in het hoogseizoen problematisch zijn. Er zijn verschillende organisaties die tours aanbieden vanuit Malaga, dus dat is ook een goeie optie. Ik koos ervoor om mijn auto aan de noordelijke ingang te parkeren en na afloop de bus (€1,55) terug te nemen. Dit is perfect ter plaatse te regelen en staat goed aangegeven. Enjoy!

8 gedachten over “Absolute must als je in Andalusië bent: Caminito Del Rey

      1. Eindelijk heb je een blog. Meschien ook intresant voir je wekelijks verhaal er op te zetten. Van Heidi intrim. Maar ik ga ze zeker altijd lezen! Groetjes Peter Ketelslegers

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s